אפרת עוז | טיפול בסחרחורות
16380
rtl,page-template-default,page,page-id-16380,page-child,parent-pageid-15368,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

טיפול בסחרחורות

בעיות של שיווי משקל ו/או סחרחורת נובעות מפגיעה באיזון בין שלוש מערכות עיקריות שהן העיניים, האוזן הפנימית (מערכת וסטיבולרית) ומערכות שיווי משקל, העובדות באופן תקין בתיאום מושלם.
דלקות אוזניים, תאונות דרכים וגורמים אחרים עלולים לשבש את פעילותה של המערכת הווסטיבולרית, ולגרום לסחרחורות, בחילות, הקאות, קושי בשמירה על שיווי משקל, ראייה מטושטשת, קושי בקריאה/ צפייה בטלוויזיה ועוד. בכל הבעיות הללו ניתן לטפל באמצעות פיזיותרפיה.
קיימים שני סוגים של פגיעות ווסטיבולריות, ולכל אחד מהם טיפול פיזיותרפי שונה

להלן חלק מהפתולוגיות השכיחות ביותר:

הטיפול בסחרחורת עקב שינוי תנוחה- BPPV

גבישים של מלחי הסידן הפחמתי (קריסטלים) חדרו לתעלות באוזן הפנימית וזזים בתוך הנוזל הנמצא במערכת וגורמים לוורטיגו.

טיפול בפיזיותרפיה כולל בשלב ראשון אבחון מדויק של מקור הבעיה, ולאחר מכן טיפול באמצעות סדרה של תנועות ראש מהירות ומבוקרות, המעוררות סחרחורת, ומטרתן להחזיר את הקריסטלים למקומם. הטבה משמעותית תורגש כבר אחרי הטיפול הראשון. לרוב הטיפול בסוג זה של סחרחורת כולל 2 מפגשים.

הטיפול בדלקת המבוך

דלקת במבוך נגרמת בדרך כלל עקב זיהום נגיפי וחולפת על פי רוב ללא טיפול.
בחלק מהמקרים יש צורך בשיקום וסטיבולרי המבוצע על ידי פיזיותרפיסט מוסמך לנושא זה וכרוך באימון מחדש של המוח. במסגרת השיקום הוסטיבולרי לומד המטופל סדרה של תרגילים שמטרתם לגרום למוח להסתגל למסר השגוי המתקבל מהאוזן הפגועה מבלי לגרום לוורטיגו.

שיקום וסטיבולרי יעיל לטיפול בוורטיגו הנגרם גם בעקבות דלקת עצב הפרוזדור ומחלת מנייר.